2017. április 7.

B, mint baráti

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion Plus 30 ml, 50 ml, 125 ml, 200 ml


Sokakban keltenek félelmet az olyan összetevők, amik eredetük kapcsán nem valószínű, hogy a leggusztusosabb helyről erednek.
Elég nagy nem tetszés övezi például az ásványi olajat, a paraffint, mert kőolajszármazékok. De nem üzenemanyaggal kenegetjük a fejünket, hiszen a kozmetikai ipar irtó nagy biznisz, megéri befektetni, s szigorúan szabályozni, így ezek az összetevők kristálytisztán kerülnek a felhasználóhoz. Nekem (de lehet, csak azért mondom ezt, mert olyan dolgok sem gyomorforgatóak a tanulmányaimból, s munkámból kifolyólag, amiknek tört része másoknál már régen kiverné a biztosítékot) semmivel sem gusztustalanabb a föld alól felhozni valamit, mint leszedni azt a fáról (pl. kókuszolaj esetében, hogy csak a mostanában oly' népszerű dolgoknál maradjunk).

A DDML+, ahogy sokan hívják ezt a krémet, bővelkedik ezekben az összetevőkben, amire Krémmánián sokan panaszkodnak is. Egy beszélgetés során volt szerencsém megtudni a Clinique egyik munkatársától, hogy a cég csak szintetikusan állítja elő alapanyagait, mivel nem tudják azt garantálni, hogy például az organikus eredetű aloe vera (vagy bármi egyéb összetevő) minden országból ugyanabban a minőségben érkezzen - veszélyeztetve ezzel a márka hírnevét, ugye. Szóval Clinique-éknél mindenféle szennyezés, szennyeződés kizárva.


Én sem ismerkedtem volna meg a termékkel, ha az atópia rá nem vesz. Az egyik legjobb barátnőm esküszik rá, náluk a Szent Grál kategória: nagyjából a Bazi nagy görög lagzi Vindex-ével van egy szinten - szóval kb. mindenre ezt kenik. A legnagyobb húzóerő a karácsony után leárazás volt a vásárláshoz, illetve az, hogyha mégsem jönne be a krém, van olyan, akinek a 200 ml-es flakont is oda tudom adni.

Nappalra használom csak, mivel éjszakára ez kevés nekem, s nem szeretek 85 réteg hidratálóval aludni. Mielőtt kimegyek, még egy réteget kenek magamra, ugyanis a szél és a hideg (főleg együtt) nagyon nem barátai a bőrömnek. A dupla réteg elég arra, hogy az atópiás breakout-okat megakadályozza. Szél ellen nagyon szép védőréteget ad: nem azáltal, hogy eltömíti a pórusokat vagy egy vízhatlan réteget hoz létre. Az összetevők tényleg úgy vannak kombinálva, hogy a barriert erősítsék és egy nem nehéz "cold cream" típusú réteget hozzanak létre.


Kifejezetten örültem a lanolinnak és a karbamidnak az INCI-listát böngészve. Azt viszont nem találtam meg, sajnos, hogy utóbbi hány százalékban van jelen. Egy 5%-os aránnyal nagyon meg lennék elégedve. (Ha valaki megtudja, legyen szíves, tudassa velem! ;) )

A tápláló, "nehéz" összetevők ellenére sem zsírosodik tőle a bőröm még akkor sem, ha csak bentre használom - oké, amióta egyáltalán nem használok kis molekulasúlyú alkoholt tartalmazó termékeket, azóta se terhesség előtt (amikor pattanásos volt a bőröm), se a várandósság alatt, sem most, a szoptatás időszakában nem fordult elő kifényesedés semmilyen szinten.
Szépen hidratál, hamar beszippantja a bőröm még a nagyobb mennyiséget is, s utána nem ragacsos érzetű egyáltalán. Nem hagy teljesen matt finist, inkább semi-mattot. Rétegzéssel egészen egy dewy végeredményt is el lehet érni, ha valaki inkább azt szereti.


A szem környékére pedig egyszerűen zseniális (nem használok külön szemkrémet: ezért): nem csíp, hamar beszívódik, megfelelően hidratál és ráadásul kiváló sminkalap is.

A 200 ml-es kiszerelés pedig napi 1-2-szeres használat mellett is igen-igen hosszú ideig elég. Mint megtudtam, ez a giga kiszerelés Magyarországon nagyon ritkán, s nem is túl jó áron szerezhető be, így azoknak, akik szeretik a krémet, ajánlom a Feel Unique-ot vagy a Look Fantastic-ot (kuponkódok itt és itt).

Minden vélemény a sajátom. A poszt létrejöttét a férjem fotóin kívül senki nem támogatta.
A fotók terjesztése kizárólag engedéllyel lehetséges. Kontakt itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése