2017. március 2.

Februári jött-mentek

Annak ellenére, hogy február rövidke hónap volt, elég sok minden elfogyott.
KRÉMEK

Ezekből volt jó sok - pörögtek a mínuszok rendesen, a három atópiást kenni is kellett gőzerővel.


La Roche-Posay Iso-Urea Lait Lissant 400 ml
Se Magyarországon, se itt nem kapható a termék, de mivel az itteni irdatlan árak miatt nem sok mindent veszek a helyi gyógyszertárakban, így ezt is cocconcenter-ről szereztem be (mint majdnem minden testápolási cuccunkat).
A 3 és fél éves meg én használtuk. Annak ellenére, hogy ilyen kis gyerekeken nem javasolják a karbamidot (mert csíphet), neki semmi baja nem volt vele, míg engem szanaszéjjel csípett az akut atópiás szakaszokon kívül is. Nem voltam kibékülve azzal sem, hogy van benne illatanyag - mégha csak az INCI utolsó helyét is birtokolja -, mert nagyon intenzív.
A hatása azonban zseniális. A benne levő shea vaj az ureával nagyon erősen hidratáló kombináció volt mindkettőnknek, s a brutál hideg időszakokat mindketten átvészeltük minden gond nélkül.
Összességében 4/5 (az illata miatt).
Marad.

Avene XeraCalm AD Lipid Replenishing Cream 200 ml
Ajándékba kaptuk. Én a balzsam változatát jobban szeretem, mert jobban hidratál (és a viszketős, piros, falat kaparós epizódokban mindent magasan ver). Ez se rossz, de a balzsam pont ugyanennyibe kerül, csak jobb.
A pici bőrét kenjük vele születése óta. A kórházból hazajövetel után elég vörös volt majdnem az egész teste. A XeraCalm szépen levitte 2 nap alatt a pirosságot. Nem mondom, hogy nincsenek atópiás foltjai emellett, de akut epizódja nem volt.
Összességében 4/5 (a balzsamhoz viszonyítva).
Megy - de csak azért, mert van balzsam változatban.

Derma testápoló 785 ml
Túl könnyed és vizes volt. Még "pancsolós" kézkrémnek sem elegendő most. Shea vajjal felturbózva jól hidratált, s szépen ellensúlyozta a shea vaj ragacskos utóérzetét.
Az összetevői szépek, illatmentes. Kiadós adag fillérekért. A csomagolása praktikus.
Összességében 3/5.
Marad - pancsolós kézkrémnek nyárra pont elég lesz.

Vaseline intensive cream healthy hands stronger nails 200 ml
Megint csak az illatával volt bajom. Gyorsan beszívódik, nem hagy zsíros utóérzetet, jól hidratál. Olcsó és nagy kiszerelés.
Összességében 4/5 (az illata miatt).
Megy - annyira nem nőtt a szívemhez.

Eucerin UreaRepair PLUS 100 ml
A lábkrém. Pont. :)
Összességében 5/5.
Marad.

Lano Hands Rose Hand Cream Intense 25 ml
Róbert életében először azt mondta valamilyen kencére, hogy jó! :D Persze, neki tök mindegy, mi van itthon. De ennek tetszett a rózsa illata. Az utánpótlás úton van. Végre hajlandó valamit önszántából használni!
Éjszakai és/vagy kinti kézkrémnek tökéletes. Tömör, de pikk-pakk beszívódik minden zsíros utóérzet nélkül.
Összességében 5/5.
Marad.

TISZTÁLKODÁS


Garnier Respons Gentle Shampoo 400 ml és Garnier Respons Gentle Balsam 400 ml (rizskrémmel és zabtejjel)
Azt nem tudom, mi az a rizskrém. Nem is ezért vettem meg. Hanem, mert le volt árazva és finom, kellemes illata volt. Nem vagyok parabénfrík, semmilyen szinten nem érdekelt a parabénmentessége.
Minden napos hajmosásra szereztem be: fényes, puha, jó illatú végeredményt ad. Jól tisztít, a töveket nem zsírosította el.
Összességében: 5/5
Megy - mert mást is szívesen kipróbálok. 

Avene XeraCalm AD Lipid Replenishing Cleansing Oil 400 ml
A sok-sok atópiás bőrre kipróbált fürdető közül az abszolút verhetetlen. A két csajnak egy flakon olyan 2-3 hónapig elég.
Összességében: 5*/5 (mert ennél jobbat még nem találtam).
Marad - mondjuk, örökre. :D

Curaprox CS5460 fogkefe
Kéthavonta cseréljük a fogkeféinket. Leginkább azért, mert a család többi tagjának nem éppen így néz ki a sörterendszere másfél hónap után... Nem, az enyém sörtéi nem azért ilyen szálegyenesek, mert nem használom őket, hanem azért, mert nem nyomom vagy harapdálom szanaszéjjel a fogkefefejet. (A csajoknak Curaprox smart-ot veszek.)
Összességében: 5*/5 (még az elektromos oral-b-t is kiütötte a nyeregből, s jelenleg ennél jobb kézi fogkefe a piacon egyszerűen nincs - hamarosan önálló posztot is kap majd).
Marad - ez is ítéletnapig. :)

SMINK


Clinique just browsing brush-on styling mousse 2 ml
Zseniális cucc. Imádtam: a keféje, az állaga, a színe tökéletes. Az ára meg a kiszerelése már sokkal kevésbé. Nálam a benefit szemöldökformázóját magasan verte. Viszont annyira hamar fogy, hogy ilyen áron csilliárdokba kerülne a szemöldököm fenntartása ezzel a cuccal. 
Összességében 3/5 (a kiszerelése és az ára miatt).
Megy - remélem, egyszer majd lottót is nyerek és akkor nem kell ilyeneket írnom. ;)

Minden vélemény a sajátom. A poszt létrejöttét a férjem fotóin kívül senki nem támogatta.
A fotók terjesztése kizárólag engedéllyel lehetséges. Kontakt itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése